In de voetsporen van de Hanze

Na twee keer te zijn uitgesteld vanwege de coronapandemie gaan we dit jaar de geplande Hanzereis alsnog maken. Van 17 t/m 20 mei gaat een groep GVO leden een stap terug in de geschiedenis. Het oorspronkelijke programma is op haalbaarheid getoetst en alle locaties zijn te bezoeken. Centraal staat het Koggeschip wat tijdens de Hanze (in verschillende uitvoeringen) het populairste vervoermiddel over rivieren en zee was.

In de voetsporen gaan we onder deskundige leiding en gidsen langs enkele Nederlandse Hanzesteden. We bezoeken achtereenvolgens  Elburg, Kampen, (Kamper Kogge), Bourtange, Hasselt, Genemuiden. De laatste dag maken we een overtocht met “gepast” vervoer over het IJsselmeer naar Hoorn en leggen we een link naar de Kaaphoornvaarders en zo de link naar de latere VOC.

Kortom een interessante reis waarin we zeker ook de link leggen naar Oudewater om dat veel tuigage van de boten van toen vervaardigd werd in Oudewater.

Indien u nog belangstelling heeft…er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Geef u dan op bij Jaap van der Laan jaapvanderlaan@wxs.nl De kosten van de reis bedragen € 550 (eenkamertoeslag € 50).

Op 9 mei wordt door Pim Brinkman een Lezing gehouden over de Hanze in Nederland. In de volgende nieuwsbrief leest u daarover meer.

De reiscommisie.